Foto: chankonabe.files.wordpress.com
Gourmet

Okonomiyaki, poate cel mai cool preparat japonez

Okonomiyaki este, probabil, cel mai simpatizat preparat japonez, termenul traducându-se, oarecum, prin ”prăjește orice-ai avea”. Okonomiyaki reprezintă un fel de omletă sau clătite japoneze sau, depinde cum privești lucrurile, un fel de pizza japoneză. Un preparat care se prăjește în tigaie sau pe plită și care constă, în mare parte, din aluat și varză, la care se adaugă o varietate mare de toppinguri, la alegerea ta.

Foto: japan-brand.jnto.go.jp
Foto: japan-brand.jnto.go.jp

Delicioasa clătită se poate prepara în două stiluri diferite. Primul, și cel mai comun, este stilul Osaka. Ingredientele sunt amestecate laolaltă în aluat și apoi prăjite, mai degrabă ca o frittata. Al doilea stil, Hiroshima, presupune așezarea pe grătar a unei clătite plate, pe care se află toppingurile puse la alegere.

Ca garnitură, din nou, nu prea există limite, dar tradiționaliștii aleg arome umami, specific japoneze, găsite în fulgii de pește și în sosul okonomiyaki – un super-sos umami ce conține soia și arome de ciuperci shiitake.

Okonomiyaki se poate mânca pe cuprinsul întregii Japonii, dar Hiroshima și Osaka sunt recunoscute pentru specialitățile variate și extrem de bune. În unele restaurante japoneze, clienții își pot prepara ei înșiși okonomiyaki. Noi am savurat acest preparat într-un restaurant mic, din Osaka, în care bucătarul l-a preparat cu dibăcie pe o plită, în fața noastră. Cu mâna pe inimă, acest preparat este absolut delicios și, cu câteva ingrediente mai speciale, căutate și alese de prin hypermarketurile noastre, îl poți găti cu ușurință în propria bucătărie.

Uite o rețetă simplă, de okonomiyaki în stil Hiroshima:

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro