Chefi

Portret de chef: Franz Conde

Athénée Palace Hilton din București are un nou executive chef din luna iunie, în persoana lui Franz Conde, un venezuelean care a străbătut toate continentele, lucrând în bucătării premiate.

Chef Franz Conde
Chef Franz Conde

Franz Conde și-a început cariera în gastronomie în Venezuela, urmând cursurile celei mai prestigioase academii în domeniul culinar, CEGA – Centro de Estudios Gastronomicos. Imediat după terminarea școlii și-a urmat pasiunea pentru gătit în Italia, unde a făcut ucenicie în restaurante precum Nadia (2*Michelin), Antica Osteria del Ponte (3*Michelin), Enoteca Pinchiorri (2*Michelin) și San Domenico (2*Michelin). Ulterior a ajuns în sudul Angliei unde a condus și gătit la restaurantul Aragua, apoi s-a mutat la Londra unde a ocupat funcția de Group Executive Chef pentru Gaucho. În industria hotelieră a început să lucreze în 2005, când a debutat colaborarea sa cu hotelul Ciragan Palace Kempinski din Istanbul. Chef Conde a început să lucreze pentru lanțul Hilton în 2007 alături de echipa din Amsterdam, unde a petrecut nouă ani în calitate de bucătar șef al hotelului. În timpul acestei experiențe s-a ocupat de relansarea restaurantului Roberto’s, inclusiv realizarea unui nou concept, crearea standardelor de meniu și funcționare, a scris rețetele și a conceput design-ul pentru cartea de bucate a restaurantului – “Pura Cucina Italiana”.

Chef Conde deține numeroase premii care demonstrează talentul și pasiunea sa pentru gătit. În 2011 a câștigat concursul “Chef of Champions” și a primit titulatura de cel mai bun bucătar-șef din hotelurile Hilton din Europa, iar în 2012, sub conducerea sa, restaurantul Roberto’s a fost desemnat de revista Italie Magazine “Restaurantul Italian al Anului”. În 2015 a câștigat locul al treilea la Hilton F&B Master Competition dintr-un număr de 255 hoteluri Hilton participante din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Multiplele distincții sunt dovezi ale dedicării și măiestriei sale în arta culinară.

Chef Conde nu este doar un bucătar, este un pasionat de filozofie și abordează gastronomia într-o manieră complexă, încercând să educe gusturile clienților săi. „Nu ne naștem cu cunoștințe de artă sau gastronomie, dar investind timp, efort și bani în cultivarea lor, individul ajunge să ducă o viață plină de sens.”

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro