bogdan neacșu
Chefi

Portret de chef: Bogdan Neacșu

Îl știi de la Chefi la cuțite, când în sezonul al doilea a ajuns până în semifinală. Are 25 de ani, a lucrat atât în România, cât și în străinătate și acum a pornit pe drumul bucătarului privat, cel care vine și îți pregătește cina pentru invitați atunci când nu ai chef, timp sau cunoștințe și vrei să impresionezi audiența cu un meniu ca la restaurant.

Deși îi plăcea de mic meseria de bucătar, a ajuns să intre în ea mai mult dintr-o întâmplare, când într-o noapte bunul lui prieten Cristi Șerb, câștigătorul primului sezon Chefi la cuțite, l-a sunat pentru a-i cere ajutorul la un eveniment. Așa că de la fostul sportiv de performanță (a făcut rugby) la bucătar nu a fost decât un pas. Primul său loc de muncă a fost pentru o sală de evenimente din București, Press House Ballroom, unde spune că și-a pus o bază solidă a meseriei. A urmat munca în bucătăria hotelului Novotel tot din București, unde a început de jos, de la pregătirea inițială a legumelor și din seara în care, sufocați de comenzi, i s-a cerut să intre și la gătit, nu i-au luat decât 8 luni ca să devină șef de tură. Au urmat câteva job-uri pasagere prin alte bucătării, una chiar la Satu Mare, pentru a se întoarce înapoi în București direct în restaurantul Joseph by Joseph Hadad unde spune că „și-a dat masteratul în bucătărie”. De acolo, pasul următor l-a reprezentat etapa de lucru în Belgia, la Liege, unde a ocupat poziția de sous-chef. Întors în țară a pus pe picioare business-ul de private chef, cu care acum ajunge în case private și la diverse evenimente pentru a crea experiențe gustative.

M-am inspirat încă de la început din bucătăria franceză, italiană și cea britanică, și astfel am reușit să îmi formez stilul după toate trei. La polul opus este bucătăria asiatică, față de ale cărei preparate nu am avut niciodată atracție”, recunoaște chef Neacșu. De mâncat preferă combinațiile simple, multe legume și din când în când o bucată de carne sau pește acompaniată tot de legume, iar plăcerea sa supremă este salata de boeuf.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro