Chefi

Portret de chef: Daniela Soto-Innes

Cel mai cunoscut top al restaurantelor din lume (Michelin și Gault Milleau nu sunt topuri), The World’s Best 50 nu desemnează doar restaurante și baruri, ci se îndreaptă și către oamenii din spatele lor. Astfel, Daniela Soto-Innes, o americancă de origine mexicană din New York, bucătar și co-proprietar al localurilor Cosme și Alta a fost desemnată anul acesta cel mai bun bucătar femeie, înregistrând și un record: este și cea mai tânără, primând titlul la 28 de ani.

Cosme, primul restaurant l-a deschis cu partenerul său în 2014 și pe parcurs a mai primit titluri ce-i anunțau succesul, precum „Steaua în ascensiune a anului” în 2016. În 2017 au mai deschis un restaurant, de data aceasta ceva mai casual, Alta. Ambele au un meniu bazat pe moștenirea mexicană, cu preparate pline de creativitate la care contribuie întreaga sa echipă formată din bucătari veniți din întreaga lume.

Maxicana crescută în Huston, Texas, este o fire pozitivă, plină de energie, care își motivează angajații cu muzică în bucătărie și exerciții de gimnastică înaintea fiecărei cine pentru a le păstra calitatea sănătății pe care ea însăși pune foarte mult preț.

Pentru pasionata de bucătărie chef Soto-Innes anul 2019 este unul foarte bogat deoarece urmează să deschidă în lunile următoare două noi locații, de data aceasta în Los Angeles, Damian, un restaurant ale cărui influențe sunt un melanj între Mexic și Japonia, și, după modelul, unui local casual la pachet cu cel fancy, Ditroit, o taquerie (un loc unde se servesc preponderent tacos).

Născută în Mexico City, Daniela a primit valorile bunicii care a învățat-o de mică să pună dragoste și bucurie în mâncare pentru a îi da gustul delicios de la final. Bunica avea o cofetărie, străbunica urmase și ea cursuri culinare, iar mama își dorise mereu să devină chef, însă a urmat cariera de avocat, la fel ca și tatăl Danielei. Venită cu părinții în Statele Unite la 12 ani, ea s-a dedicat înotului, însă mama, mătușile și bunicile au încurajat-o să facă practică încă de la 14 ani în restaurante. Apoi mentorul său a fost Chris Shepherd de la restaurantul Underbelly din Hudston, acolo unde ea a lucrat la începutul carierei sale.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro