paco ruiz
Chefi

Portret de chef: Paco Ruiz

Să fii chef înseamnă să știi să ții o bucătărie în mână și să faci mâncare gustoasă, care să aducă din nou și din nou oaspeții în restaurant. Nu înseamnă doar să faci farfurii minimaliste, cu design SF. Și exact așa este Paco Ruiz, un simpatic bucătar american ce s-a îndrăgostit de România și vine periodic pentru a reorganiza meniul de la Maggie’s Ranch, atât cea din Râșnov, cât și restaurantul din București.

În 1995 a început Institutul Culinar din Chicago. Practica și-a făcut-o într-un restaurant faimos de fine dining, parte a unei companii ce deținea 8 astfel de stabilimente, cu diverse specifice. Aici a prins gustul dulciurilor, a preparării lor, dar și-a dorit mai mult. Așa că a plecat în Italia, în zona Piemontului, pentru a studia bucătăria italiană, de care era fascinat. Tot acolo a înțeles și cultura vinului.

Întors în Statele Unite ale Americii, s-a angajat la unul din hotelurile din lanțul Four Seasons, însă fine dineing-ul nu era pe gustul lui, preferând restaurantele casual, mult mai relaxate și prietenoase. Așa că și-a deschis primul restaurant italian. După care a înțeles acest business și a continuat să deschidă alte nouă restaurante cu diverse bucătării, pe care după ce le punea pe picioare, le vindea pentru a trece la următorul proiect.

Deși este expert în mâncarea americană tipică și cea mexicană, dragostea sa continuă să rămână mâncarea italiană. Îi place ca gustul preparatelor să fie unul clar, corect, reprezentativ pentru ingredientele respective, mâncare simplă și delicioasă, nu ascunsă de diverse arome suprapuse. Punctul său slab este mâncarea asiatică, pe care nu a prea studiat-o.

Diminețile și le începe cu ouă, pe care le adoră, și serile acasă le termină cu o farfurie de paste cu sos roșu și eventual o salată. Înainte, însă, de a-l cunoaște în America pe owner-ul Maggie’s Ranch și a răspunde pozitiv invitației sale de a veni în România, mâncarea noastră nu îi era străină, pentru că la 19 ani s-a căsătorit cu o româncă ce i-a deschis apetitul pentru sarmale, mămăligă și salata de beuf sau ciorba de burtă. Dar nu aceasta i s-a părut cea mai mare ciudățenie de gătit, ci picioarele de broască, șarpele sau coada de aligator cu care s-a întâlnit în Louisiana.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro