Ca în fiecare sfârșit de an ne aplecăm asupra a ceea ce se presupune că va fi un hit în anul următor. În decembrie trecut, însă, nimeni nu s-ar fi așteptat la ce urma să ne rezerve anul 2020, iar tendințele au fost cel puțin date peste cap de punerea în paranteze a industriei horeca la nivel global.
După ce și-au reconfigurat traseul, marii jucători de pe piața internațională și-au luat inima în dinți și s-au pus din nou pe treabă, făcând noi predicții. Și cum din America se dă adesea tonul în acest domeniu, ne uităm și noi la ceea ce consideră specialiștii că va fi la modă în farfurii și pahare în 2021.
Quesabirria și birria, preparatele anului 2021

Astfel, mâncarea anului 2021 se consideră a fi quesabirria, o combinație între o tortilla înmuiată într-un sos picant și garnisită cu brânză și birria, o tocană mexicană făcută din vită sau miel. Este un comfort food ce s-a strecurat în Los Angeles via Tijuana și apoi s-a răspândit în toată California, „amenințând” să se instaleze în meniurile din toate restaurantele aflate în Statele Unite.
Mai ales în climatele temperate, cum este și al nostru, necesitatea de a sta la terasă în lunile reci a dezvoltat foarte mult creativitatea barmanilor care au început să creeze cocktail-uri calde, pe bază de ceai, ciocolată caldă, vin fiert sau cidru încălzit. Iar aceste rețete tind să se așeze confortabil și pentru lunile ce vin.
Mâncarea chinezească, pe val

De câte ori nu ați auzit de la cei care au călătorit în China că mâncarea chinezească de acolo nu are nicio legătură cu cea de aici? Și asta pentru că, deși preparată de chinezi emigrați în Occident, ea a trebuit adaptată la gusturile locale. Așa că predicțiile pentru 2021 vorbesc despre bucătăria chinezească-occidentală ca fiind vedeta anului. Pe de altă parte, specialiștii susțin că ar trebui să acordăm atenție și altor bucătării care sunt pe un trend ascendent, cum ar fi cea regional indiană, cea afro-caraibiană, cea singaporeză sau cea evreiască.
O altă tendință apărută dintr-o necesitate anul acesta este cel al kit-urilor alimentare, în care restaurantele le livrează clienților acasă pachete ce conțin exact ingredientele de care au nevoie, în cantitățile necesare, pentru a-și pregăti singuri felurile de mâncare cu care erau obișnuiți în local. Iar aceeași strategie se aplică și barurilor, care au produs kit-uri de cocktail sau cocktail-uri îmbuteliate.
Și tot în ascensiune datorită situației actuale sunt brand-urile alimentare virtuale. Bucătării ascunse, ce nu au nicio sală de mese, dar care livrează mâncare în tot orașul sub un brand proaspăt apărut.
Bufetul suedez e mort
Specialiștii vorbesc și de o dispariție, și anume cea a stațiilor de autoservire. Gata cu bufetele, salad bars, etc. Nu mai poate toată lumea să pună mâna la liber pe toate lingurile de servire. Acest lucru, însă, va fi compensat de dezvoltarea aspectului tehnologic, în care cu ajutorul unor panouri de comandă și a robotizării, clienții își vor putea prepara mâncarea așa cum vor, dar transmițând dorințele printr-o aplicație.

În ceea ce privește tendințele legate de băuturi, o nouă direcție se deschide în fața noastră. După ce în anii din urmă apăreau des noi băuturi energizante, care mai de care, acum, într-o societate extrem de stresată, nevoile sse îndreaptă către băuturi calmante. Până și Pepsi a scos o astfel de băutură, Driftwell, care să te ajute să dormi mai bine.
Așadar, se anunță un an liniștit, cu un somn bun după ce ți-ai gătit singur homarul de la restaurant.
Citește și: Cele mai bune sandvișuri din SUA în 2020
Adaugă un comentariu