Pasta amore, așa s-ar putea defini călătoria ta culinară în Italia, probabil. Dar Italia are mult mai multe de oferit decât pizza și paste. Iar fiecare regiune are specificul ei, cu preparatele ei. Dacă Giada de Laureniis avea preferatele ei pe care ți-am recomandat să le încerci, nu putem ignora una din cele mai importante destinații de vacanță ale Peninsulei: Coasta Amalfitană.
Cel mai adesea, ca să ajungi pe coastă, trebuie să aterizezi la Napoli și dacă tot ești acolo, pizza napoletană este obligatoriu de încercat. Dar poți gusta și versiunea de pizza fritta, o combinație între calzone și o gogoașă.
Gnocchi alla sorrentina sunt specifice locului, la fel și pastele făcute în casă și asortate cu vongole. Iar în rest, Coasta Amalfitană este plină de dulciuri delicioase. De la delizia al limone la torta caprese, de la sfogliatella la rum baba, trecând, evident, și prin zecile de sortimente de gelato ce colorează vitrinele din toate localitățile.
Dar le poți descoperi pe toate în videoul de mai jos, iar de gustat, îți recomandăm să iei primul avion în direcția Italia de Sud și să te bucuri de tot ce are să îți ofere.
Adaugă un comentariu