Mâncarea italiană este poate cea mai cunoscută din lume. Pasta și pizza sunt pe buzele tuturor. Și te-ai aștepta ca în Italia să mănânci excelent. Este și nu prea așa. Mai ales dacă vorbim de zonele turistice în plin sezon estival. Adică acum, când mulți aleg peninsula ca destinație de vacanță. Așa că uneori ori trebuie să cauți prin locuri mai puțin bătătorite, ori să te mulțumești cu ce primești, mai ales dacă priveliștea este spectaculoasă.
Însă dacă vrei să te inspiri de la unii mai umblați ca tine, poți căuta să vezi cel mai nou serial al Giadei De Laurentiis, vedeta canalelor de bucătăreală americane. Giada este născută la Roma și emigrată cu părinții în Statele Unite pe când avea 7 ani, însă pasiunea pentru mâncarea italiană i-a rămas în sânge și a făcut o carieră din asta. Anul trecut a realizat o serie de episoade de food travel împreună cu partenerul de platou, Boby Flay. Dincolo de poveștile filmate, însă, Giada a povestit pe blogul său și care sunt destinațiile ei culinare preferate din Italia.

Puglia, regiunea de coastă din sudul Italiei este prima pe listă. Aici vedetele sunt burrata cremoasă, brânza caciocavallo, pastele orecchiette, covrigeii taralli și calzone-ul prăjit, panzerotti.
Următoarea destinație este Ravello, orășelul ce privește de sus Coasta Amalfitană și ce nu trebuie ratat odată ajuns acolo. Ca și pe coastă, doar că ceva mai elegant, meniul din zonă se bazează mult pe peștele și fructele din mare proaspăt pescuite, dar și pe citricele din livezile care împânzesc zona.

La polul opus este Umbria, o altă regiune preferată de Giada, plină de păduri umbroase, lacuri ascunse și sate pitorești. Felurile de mâncare cu trufe și cele cu cârnați sunt recomandările italiencei, în vreme ce vedeta zonei sunt pastele alla Norcina (paste cu cârnați).
Ultima pe lista recomandărilor este Sicilia, a cărei bucătărie a fost influențată de-a lungul secolelor de stăpânitorii ei, adică turcii, arabii și grecii. Vedetele aici sunt deja cunoscute la nivel mondial, adică tocănița caponata, chiftelele de orez prăjite arancini, dar și desertul cannoli, pe care este bine să le încerci chiar la fața locului.
Adaugă un comentariu