Giada de Laurentiis italia
Foto via Giada de Laurentiis
Travel

Cele mai bune destinații culinare din Italia în viziunea Giadei de Laurentiis

Mâncarea italiană este poate cea mai cunoscută din lume. Pasta și pizza sunt pe buzele tuturor. Și te-ai aștepta ca în Italia să mănânci excelent. Este și nu prea așa. Mai ales dacă vorbim de zonele turistice în plin sezon estival. Adică acum, când mulți aleg peninsula ca destinație de vacanță. Așa că uneori ori trebuie să cauți prin locuri mai puțin bătătorite, ori să te mulțumești cu ce primești, mai ales dacă priveliștea este spectaculoasă.

Însă dacă vrei să te inspiri de la unii mai umblați ca tine, poți căuta să vezi cel mai nou serial al Giadei De Laurentiis, vedeta canalelor de bucătăreală americane. Giada este născută la Roma și emigrată cu părinții în Statele Unite pe când avea 7 ani, însă pasiunea pentru mâncarea italiană i-a rămas în sânge și a făcut o carieră din asta. Anul trecut a realizat o serie de episoade de food travel împreună cu partenerul de platou, Boby Flay. Dincolo de poveștile filmate, însă, Giada a povestit pe blogul său și care sunt destinațiile ei culinare preferate din Italia.

orecchiette
Celebrele orecchiette de Puglia / Foto: Olga Mazyarkina

Puglia, regiunea de coastă din sudul Italiei este prima pe listă. Aici vedetele sunt burrata cremoasă, brânza caciocavallo, pastele orecchiette, covrigeii taralli și calzone-ul prăjit, panzerotti.

Următoarea destinație este Ravello, orășelul ce privește de sus Coasta Amalfitană și ce nu trebuie ratat odată ajuns acolo. Ca și pe coastă, doar că ceva mai elegant, meniul din zonă se bazează mult pe peștele și fructele din mare proaspăt pescuite, dar și pe citricele din livezile care împânzesc zona.

Pasta alla Norcina
Pasta alla Norcina / Foto: giovanni1232

La polul opus este Umbria, o altă regiune preferată de Giada, plină de păduri umbroase, lacuri ascunse și sate pitorești. Felurile de mâncare cu trufe și cele cu cârnați sunt recomandările italiencei, în vreme ce vedeta zonei sunt pastele alla Norcina (paste cu cârnați).

Ultima pe lista recomandărilor este Sicilia, a cărei bucătărie a fost influențată de-a lungul secolelor de stăpânitorii ei, adică turcii, arabii și grecii. Vedetele aici sunt deja cunoscute la nivel mondial, adică tocănița caponata, chiftelele de orez prăjite arancini, dar și desertul cannoli, pe care este bine să le încerci chiar la fața locului.

Despre autor

mm

Andra Ilias

Andra Iliaș este jurnalist, blogger și foodie, adică o pasionată a domeniului culinar, nu doar o gurmandă. Când nu este în fața laptopului, scriind, o găsești în fața aragazului, pregătind ceva de mâncare, fie pentru prieteni, fie pentru participanții la diverse evenimente culinare, ori pentru juriul vreunui concurs de gătit.
Instagram: HypnoticFoodie

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro
Booking.com

TukTuk.ro