Health

Surse de fibre pentru dieta de zi cu zi

Probabil te gândești că acea felie de pâine de pe farfuria ta este de ajuns pentru a obține necesarul de fibre care te menține sănătos. Gândește-te din nou. Pâinea nu este ceea ce se presupune a fi, și exista o multitudine de alte alimente care-ți pot oferi toate fibrele de care ai nevoie zi de zi.

Aceste alimente de calitate, pline de fibre, au de departe mai multe fibre și nutrienți pe calorie decât grâul, și, totodată, o mulțime de alte beneficii sănătoase. Combină cât de multe poți într-un singur preparat, de exemplu fasole neagră cu oregano, frunze de muștar, avocado si orz pentru una dintre cele mai sănătoase mese din viața ta.

Smochine
Smochinele sunt fructe delicioase, bogate în fibre, care conțin 6,58 grame într-o porție de 8 uncii. Poți găsi smochine uscate în orice perioadă a anului, dar nimic nu se compară cu o smochina zemoasă și proaspătă. Aceste fructe sunt o excelentă sursă de calciu și au un conținut ridicat de potasiu și magneziu. Conform unui studiu realizat în 2008, există și un alt motiv convingător pentru a consuma smochine cât se poate de des: fibrele provenite din fructe pot preveni cancerul de sân după menopauză.

Avocado
Bogat și cremos, avocado poate părea un moft. Acesta este dens în grăsimi și calorii, iar dacă adaugi un pic pe tortilla sau îl tăi pentru a-l pune în salată, nu numai că vei da un plus de savoare mesei tale, ci vei stimula și aportul de fibre. Într-o bucată de 14 grame, avocado conține mai multe fibre per uncii decât orice alt fruct. Într-un singur avocado există 24 de grame de grăsimi, dintre care doar 4 saturate, ele ajută la scăderea LDL-ului, lipoproteina care conține cea mai mare cantitate de colesterol și la creșterea nivelului de HDL (colesterolul “bun”). Este, de asemenea, bogat în licopen, beta-caroten, luteină, magneziu și vitaminele B, E și K.

Fasole
Fasolea înglobează cea mai mare cantitate de fibre dintre toate mâncărurile. Fasolea boabe, de pildă, depășește limitele, conținând mai mult de 76% din valoarea zilnică la o singură cană servită. Mazărea uscată, lintea, fasolea Pinto, fasolea roșie și fasolea Lima sunt, de asemenea, alimente de calitate superioară, oferind mai mult de jumătate din necesarul zilnic. Cele mai multe tipuri de fasole au un nivel ridicat de proteine, acid folic, fier si vitaminele B, și sunt foarte sărace în grăsimi. Consumul de legume a fost asociat cu creșterea sănătății inimii.

Orz
Această cereală nu este una dintre cele mai iubite. Mereu aflat în umbra concurenților săi, grâul, ovăzul si secara, orzul este folosit mai des pentru hrana animalelor și pentru conceperea berii decât în prepararea dietelor zilnice. Cu toate acestea, orzul este delicios și dulce, iar atunci când vine vorba de fibre, se situează alături de fasole. O cană îți va asigura mai mult de 54% din necesarul zilnic de fibre. Fibrele din orz sunt insolubile, deci asigură o cantitate stabilă, deoarece acestea trec prin corpul tău, îmbunătățind sănătatea intestinelor și scăzând colesterolul. Este o bună sursă de seleniu, care reduce riscul apariției cancerului de colon și ajută la metabolizarea hormonilor.

Vânătă
Această legumă violacee este de obicei preparată în așa fel încât devine moale, fiind greu de crezut că ar conține o cantitate mare de fibre. În realitate, vânăta are 3 grame de fibre pentru fiecare 19,7 calorii. Ceea ce înseamnă că, spre deosebire de pâine, care conține multe calorii față de aportul de fibre, vânăta este un mijloc foarte eficient de a atinge necesarul zilnic. Bogată din punct de vedere nutrițional, vânăta îți va oferi mult magneziu, potasiu, acid folic, vitamine B6, K și C.

Despre autor

Chili Pepper

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

answear.ro

carturesti.ro%20
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro