Travel

Top 10 cele mai romantice restaurante din lume

Să iei o cină gustoasă alături de persoana iubită este o experiență incredibilă iar momentul devine și mai special dacă restaurantul este unul dintre cele mai romantice localuri din lume. Fie că dorești să sărbătorești o ocazie specială sau pur și simplu să-ți declari iubirea într-un cadru intim, cina într-unul dintre aceste restaurante va deveni o amintire neprețuită. Uite cum ar arăta un top 10 al celor mai romantice restaurante din lume. Dacă se întâmplă să ajungi în vreunul din aceste orașe, împreună cu ființa iubită, nu ezita să faci o rezervare. Garantăm că nu vei regreta.

Clos Maggiore (Londra)

Clos Maggiore, cel mai romantic restaurant din Londra
Clos Maggiore, cel mai romantic restaurant din Londra

Amplasat în Londra, Clos Maggiore este cunoscut ca fiind cel mai romantic restaurant al metropolei de pe Tamisa și este foarte ușor să ne dăm seama de ce. Atmosfera călduroasă și primitoare te va face să uiți de gălăgia cotidianului și te va transporta cât ai clipi în liniștita Franță. Cuplurile pot cina în cocheta încăpere presărată cu meri înfloriți și care are acoperiș de sticlă. Meniul conține preparate tipic franțuzești pregătite cu ingrediente locale, precum și o gamă variată de vinuri ce provin din crama restaurantului, unde se află mai bine de 2.500 de sortimente diferite.

Adresa: Clos Maggiore, 33 King St, Covent Garden, Londra.

Geja’s Café (Chicago)

Geja’s Café, în Chicago
Geja’s Café, în Chicago

Geja’s Café, cel mai romantic restaurant din Chicago, servește cupluri sau turiști încă din 1965. Interiorul învăluit în culori calde și bogate, draperiile grele și lumina lumânărilor creează un ambient confortabil, perfect pentru întâlniri. Specializat în fondante, restaurantul oferă combinația perfectă între spațiul drăguț și atmosfera spaniolă, creată de muzica de chitară clasică. După ce îți vei savura cina, nu uita să ceri ca desert minunatul fondant de ciocolată. Nu-i vei uita niciodată aroma.

Adresa: Geja’s Café, 340 W Armitage Ave, Chicago, IL, SUA

Kanoun, la Kasbah Tamadot (Maroc)

2

Deținut de magnatul Richard Branson, Kasbah Tamadot este un hotel amplasat la poalele munților Atlas, în Maroc. Acest loc este o oază de liniște ce te va încânta cu peisajele sale verzi, servirea fără cusur și cu atmosfera romantică. Priveliștile sunt deosebite, le poți vedea pe toate alegând să cinezi mereu într-un loc diferit din cadrul hotelului. Poți alege să iți servești cina pe acoperiș, la piscină, sau în locuri mai intime destinate cuplurilor proaspăt căsătorite. Poți cina la acest restaurant și dacă nu ești cazat la acest hotel, însă rezervarea este obligatorie.

Adresa: Kanoun Restaurant at Kasbah Tamadot, Asni, Maroc

Restaurantul La Sponda (Positano, Italia)

La Sponda, un restaurant de clasă din Positano
La Sponda, un restaurant de clasă din Positano

Situat de-a lungul unui deal din Positano, Italia, restaurantul La Sponda – care deține o stea Michelin – susține romantismul prin priveliștile incredibile, atmosfera minunată și bucătăria spectaculoasă. Noi vă sfătuim să vă faceți rezervare după apusul soarelui, când veți fi învăluiți de lumina caldă a celor peste 40 de lumânări care susțin atmosfera de vis. Specializat în bucătăria napoletană, restaurantul oferă tot ce este mai bun în zonă, din punct de vedere culinar. Dar La Sponda promite mult mai mult decât mâncare gustoasă.

Adresa: La Sponda at La Sirenuse, Via Cristoforo Colombo 30, Positano

Le Reminet (Paris)

Le Reminet - atmosferă romantic-pariziană
Le Reminet – atmosferă romantic-pariziană

Parisul, cel mai romantic oraș al lumii, oferă o varietate largă de restaurante care promit experiențe memorabile. Unul dintre acestea este chiar Le Reminet, care se află situat pe Ile de Cité. Localul  așteaptă în liniște vizitatorii care doresc să își extindă orizonturile sociale dar pentru a profita la maxim de potențialul restaurantului, fă-ți rezervare la subsol. Este locul perfect pentru a te bucura de o adevărată cină romantică. Când vine vorba despre meniu, trebuie să știm că rețetele se schimbă constant iar preparatele sunt făcute din cele mai fine ingrediente, totul fiind completat de o gamă specială de vinuri.

Adresa: Le Reminet, 3 rue des Grands Degrés, 75005 Paris

One If By Land, Two If By Sea (New York)

One If By Land, Two If By Sea2

Localizat în vestul New York-ului, One If By Land, Two If By Sea este un restaurant destinat îndrăgostiților încă din anul 1973. Decorul este superb, fiind alcătuit din pereți din cărămidă – clădirea datează încă din anul 1767 – mese luminate de lumânări, șeminee funcționale și o gradină privată fermecătoare. Datorită atmosferei romantice, multe cereri în căsătorie au loc în acest restaurant emblematic. Există și meniuri fixe ca preț ce conțin anumite preparate, dar și meniuri deschise. Sâmbătă și duminică, restaurantul găzduiește seri de jazz.

Adresa: One If By Land, Two If By Sea, 17 Barrow St, New York

Sheesh Mahal (Udaipur, India)

Sheesh Mahal
Sheesh Mahal

Sheesh Mahal

Un restaurant sezonier și-a făcut loc de-a lungul anilor în topurile din întreaga lume. Sheesh Mahal este deschis de pe 1 octombrie până pe 31 martie și este cunoscut ca fiind o bijuterie a restaurantelor. Este situat în Leela Palace, din Udaipur (India), pe un acoperiș luxos. Localul îți oferă șansa să cinezi alături de partenerul tău sub cerul înstelat. Trăsăturile celui iubit vor fi schițate de lumina caldă a lumânărilor, în vreme ce rețetele sunt atât contemporane, cât și tradiționale. La o simplă privire a meniului vei dori să comanzi fiecare preparat în parte, fiindcă totul e o adevărată încântare a papilelor gustative. Localul este deschis doar pentru cină.

Adresa: Sheesh Mahal at The Leela Palace, Lake Pichola, Udaipur, India

Solo per Due (Vacone, Italia)

solo per due

Solo per Due – sau Doar pentru Doi – este un restaurant care nu poate deveni mai romantic decât este deja. Așa cum reiese chiar din nume, localul este destinat exclusiv unui singur cuplu per seară. Acest concept se bazează pe intimitatea pe care clienții o caută. Situat pe vechea temelie a unei vile romane. Ospătarul vine doar când este chemat de client prin intermediul unui clopoțel. Dacă vei intra vreodată, nu vei putea să nu observi decorul elegant dar clasic, scaunele confortabile și lumina difuză. Din moment ce nu pot fi servite decât două persoane, este imperios necesar să faci o rezervare din avans.

Adresa: Solo per Due, Via Villa di Orazio, Vacone, Italia

Terasa U Zlaté Studně (Praga)

U Zlate Studne

Terasa U Zlaté Studně este un local încântător ce aparține Hotelului Golden Well din Praga (Cehia). Clădirea restaurantului datează din secolul al XVI-lea și oferă mese atât în interior, cât și în exterior, pe terasă. Atunci când vremea permite deschiderea terasei, aceasta se transformă în cel mai viu loc din Praga, care dispune de o panoramă extraordinară asupra orașului. Meniul este creat în așa fel încât satisface orice preferințe culinare.

Adresa: TERASA U Zlaté Studně, U Zlaté Studně 4, Praga

Turtle Island (Fiji)

Turtle Island

Turtle Island este o insulă a Arhipelagului Fiji pe care nu ti-ai mai dori să o părăsești. Sunt 200 de hectare de plaje cu nisip alb, pe care se află un local cunoscut pentru angajații extrem de serviabili și prietenoși și pentru bucătăria pe care nu o găsești nicăieri altundeva. Poți cina pe plajă, sub lumina lunii, sau în mijlocul mării. Da, ai auzit bine. Acest local îți oferă șansa de cina pe un ponton plutitor, în mijlocul mării de azur. Poți încerca vita australiană, fructele de mare, legumele locale și o varietate imensă de vinuri.

Adresa: Turtle Island Fiji Resort, Turtle Island, Fiji

Despre autor

mm

Alexandra Gheorghias

Adaugă un comentariu

Click aici ca să postezi un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

fashiondays.ro
Booking.com

AcademiaBarbatilor.ro

TukTuk.ro